Bu Blogda Ara

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Twitter Kezbanları İşbaşında


Twitter âleminde (bu Kezbanlar eskiden Ekşi’deydi) şiirden bi bok anlamadıkları halde şiir üzerine, şair üzerine saçmalayan gerçek ya da tüzel (yani bunların tüzelliği müstear olmalarından kaynaklanıyor, takma adla takma ortamlar yaratıp tatmin yaşıyor, bi nevi modern derviş, önder, şair) kişiler mevcut. Bugün çok ilginç birini keşfettim. Bu ilginç, İbrahim Tenekeci’nin Allah’a şiir yoluyla şirk koştuğunu iddia edip onu gâvur ilan etti. Aforozcu sanırım kendisi. Çıkış noktası şu dize: “uykudur tanrının en hayırlı evladı” Yani Allah doğurmaz ve doğmaz olduğu halde nasıl olur da İbrahim Tenekeci Uyku’ya Allah’ın çocuğu der?

Bu ve bunun gibi şahıslar Twitter’da devrim ve takipçi peşinde olan kişiler. Kimisi ilahiyat okumanın, kimisi cemaatlerden atılmanın, kimisi edebiyattan kovulmanın, kimisi iktidarsız olmanın, kimisi kariyerist ve konformist olmanın sonucu olarak öteki olmanın yarıcı hazzını yaşıyorlar. Kimisi devlet memuru olduğu için adını gizliyor, kimisi anne baba karı korkusundan kimisi ise ekmek parası uğruna. Şerefsizdir bunlar. Hem müstear isimle İslamcılık ve devrimcilik yapar hem de gerçek isimlerine kravat takar kapital götü yalarlar. Ama kesinlikle cahil değiller. Basit değiller. Okumuş çocuklar. (Bunu belirtmek lazım) Çok az bir kısmı da bir şair tarafından terk edilmiş, boşanma davasına kurban gitmiş tiplerdir. Bunlar genelde kadın olur. Ama konumuz bu değil. Hele bu yazıda konumuz olan twitter kişisi Mülteci’nin eski bir MİTçi olmasını hiç açmayacağım.

Allah’ın çocuğu olur mu? Elbette olmaz. Çünkü o doğmamış ve doğrulmamıştır. Doğurmayacak ve doğrulmayacaktır. Peki; Uyku, Ölüm, Hüzün gibi felsefeyi, dili, tasavvufu, fiziği, metafiziği mahvetmiş kavramların şiire dâhil olmasını insanlar bu kadar çabuk nasıl provoke edebiliyor. Bunları şiire dâhil etmek bir şair için risktir evet. Fakat şair bu riske katlanır. Peki twitter şarlatanı bu durumu manipüle edecek cesareti nereden buluyor. Uyku’yu bir insan adı olarak düşünüyor elbette. Mesela Maraşlı olsun. Soyadı da Kaçak olsun. Değil elbette. Uyku’nun bir rahmet ve gerçekten Allah’ın en güzel çocuklarından biri olduğunu bu ahmak da biliyor. Ölümün de. Ve diğer bütün dili kurban eden şeylerin… Fakat niyet başka. Niyet şiir ya da şiir eleştirisi değil. Niyet linç. Nasıl da koydum ama… diyip kaçmak.

Yıllarca bu tutucuların yobazların elinde Müslüman Sanatçılar işkence gördü. 

1 yorum:

  1. riske girenin kim olduğu belli değil. o yüzden sanal alemde gizlenme olayı risk almama olayı olarak gösterilip risk almayan taraf başka yoldan kanıtlanmak istenmiş. ayrıca "yazık" sözü saptırılmış. anlayışlıların anlayışlılara yaptığını da biliyoruz. diriliş kelimesini kullandığı için cemil meriç tarafından şuursuzlukla suçlanır gibi olan sezai karakoç gibi. şair kelimesinin şuurdan gelmesi de ironik.şiirle tatmin olmadığının belgesi olmuş bu

    YanıtlaSil

Kuru Otlar Üstüne Üzerine

Yazarın notu: Okuyacağınız yazıda sürpriz bozacak bir yorum bulunmamaktadır. İnsanlar roman okumayı bıraktılar. Film ve dizi izlemeye deva...