Bu Blogda Ara

14 Mayıs 2013 Salı

Karaköy Geçilmez


Karaköy sahil. Kendisinde durduğumuzda, Topkapı Sarayı’nı, Sultanahmet’i, Ayasofya’yı, Eminönü’nü, Haydarpaşa’yı, Kız Kulesi’ni, suyu ütüleyen vapurları, tekneleri kısaca bütün İstanbul’u bize gösteren/öğreten bir mekân. Kendisi çok güzel ve kalabalık olmayabilir ama gösterdiği yerler enfes/kusursuz. Balık tut’kunlarının güzide mekânı. Hırsız kedilerin günah evi. Kadıköy iskelesinin komşusu. Ben çok severim Karaköy sahili. Manzaraya bakarım, balıkçıların konuşmalarını dinlerin, kışın ısınır, yazın serinlerim Karaköy’de. Zaten hepi topu 5-6 tane bank var sahilde. Boş bulduğuma oturur ve görüntü emerim. Ki oraya gelen tipler de hep kafa dengi tiplerdir. Birbirimizle hiç konuşmayız. Orada dışarıya ses verilmez. Dışarıdan ses alınır. Hemen arkada yeşil bir alan vardır. Park gibi. Aileler gelir. Çocukları olur. Çocuk da görebiliriz.

OTOPARK YAPTILAR

Birkaç zamandır Karaköy sahilde bir araç bolluğu var. Oturacak, denize bakacak yer bulamıyoruz. Önceleri orada yapılan bir inşaata verdim durumu. İnşaat malzemeleri getiriliyor olabilir dedik. Fakat bugün her şey açığa çıktı. Karaköy sahilde yapılan inşaat otopark inşaatıymış. İSPARK, insanların dinlenme yeri olarak ayrılan parkın devamı niteliğindeki Karaköy sahili şeridini boydan boya işgal etmiş. 

Buradan iktidara sesleniyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’a ve Türkiye A.Ş. Genel Müdürü Recep Tayyip Erdoğan’a… Sizde hiç vicdan, merhamet yok. Siz bülbülü eti için öldürürsünüz. Siz İstanbul’un gözde turistik beldesi olan Karaköy sahilden de 3-5 kuruş rant kazanmak için halkın şerefini satarsınız. Değer miydi? Bu görüntü kirliliğine değer miydi? 




1 yorum:

  1. sikimin çocukları, piçin evlatları, orospu çocukları, yırtık kondom çocukları, peçeteden kendi imkanlarıyla doğanlar

    YanıtlaSil

Kuru Otlar Üstüne Üzerine

Yazarın notu: Okuyacağınız yazıda sürpriz bozacak bir yorum bulunmamaktadır. İnsanlar roman okumayı bıraktılar. Film ve dizi izlemeye deva...