Bu Blogda Ara

13 Nisan 2015 Pazartesi

İKSV ve MİT

İstanbul Film Festivali, 12 Nisan 2015 günü göstereceği bir belgesel filmi gösterime 3 saat kala yaptığı açıklama ile durdurmuş idi. Açıklamada Kültür Bakanlığı’ndan kendilerine gelen bir evrakın gereğini yaptıklarını belirttiler. Festivalden birçok film durumu protesto etmek maksadıyla geri çekilince bugün (13 Nisan) bir basın açıklaması yaparak kâğıdın 11 Nisan 2015’te geldiğini belirttiler. Ve Film festivali yöneticisi Azize Tan geri çekilen filmlerin tavrını destekliyoruz dedi. Belgeselci Emel Çelebi ise Azize Tan’ın dayanışma çağrısına katılıyoruz dedi. 10 dakika sonra kültür Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada İKSV’nin yalan söylediğini, ilgili kâğıdın genel bir kâğıt olduğunu ve bunun Ocak 2014’te gönderildiğini ihtiva eden bir açıklama yaptı. Ne yönetmenler ne de Festival yöneticisi bu yalanlama üzerine açıklama yapmadı. Şimdi havada kalan şeyler var.
1-Azize Tan neden yalan konuşuyor? Hem kâğıt geldi diyerek hem de geri çekilen filmlerin arkasındayız diyerek hem yalancılık yapıyor hem de riyakârlık. Geri çekilen filmlerin arkasında iseniz ve bu sansürden mesul değilseniz neden bir üstünüze hesap sormuyor ya da kabahat sizde ise bunu itiraf etmiyorsunuz, istifa etmiyorsunuz?
2- Bu sansür kararını kâğıtla almadığınız besbelli, o halde ya vahiy geldi ya içinizden bir faşist engel oldu ya da MİT ajanı gelip sizi tehdit etti? Bunlardan hangisi olduğunu açıklamak zorundasınız. Yoksa hepiniz sanat camiasına muvazzaf kılınmış birer devlet ajanısınız, TC ajanısınız. Başka bir mana çıkmaz bundan!
3- Sinemaseverlerin zekâsını hafifseme hakkını size kim verdi?



2 yorum:

  1. vahyi ne karıştırıyorsun oldu olacak beni de karıştır ben geldim yayınlamayın dedim ne yapacaksın

    YanıtlaSil
  2. soma da şahitliğe dayanarak içeride çıkarılmayan naaşlar olduğu halde maden kapatıldı dedin. şimdi neye inanıyorsun? bu iddianın yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığına mı, gerçek olduğuna mı yoksa tayyip erdoğanın argüman ihtiyacı için kandırıldığınıza mı?

    YanıtlaSil

Kuru Otlar Üstüne Üzerine

Yazarın notu: Okuyacağınız yazıda sürpriz bozacak bir yorum bulunmamaktadır. İnsanlar roman okumayı bıraktılar. Film ve dizi izlemeye deva...