Bu Blogda Ara

3 Ocak 2011 Pazartesi

Yumuşak Ge Dergisi-10


Yumuşak Ge dergisi onuncu sayısı ile raflarda yerini almış bulunuyor. Pisliksiz edebiyatın mecrası olarak da bilinen Ğ Dergisi’nin bu sayısında Selman Bayer kapağa taşınmış. Selman Bayer’in iki adet şiirinin ve yazmakta olduğu romanından bir buklenin yanı sıra Burcu Aker’in kendisiyle yaptığı söyleşiyi de okuyabilirsiniz.
Cihat Duman, “İlkokul Defterimin 26. Sayfası” adlı şiirinde
şiir rUHUn REGLamıdır dedi jİNEKologun biri,
Murat Ekinci, “Ölmemek” adlı şiirinde
bir balığın ölümü beni yormaz
İpek Görgün, “Enbiya” adlı şiirinde
yolun sonunda allahbabalar
Kadir Yanaç, “Balık Cinayetleri” adlı şiirinde
anam babam film şeridi uzunluğunda
Selim Akdemir, “EYJAFJALLAJOKULL” adlı şiirinde
düşünce maçipuçi- de saklı bir sandık
Barbaros Çelik, “Haziran Yanılsamaları” adlı şiirinde
al bu lirik çeşmeleri de bana can ver
Enes Malikoğlu, “İtirazlar” adlı şiirinde
Müslüman mı olmuş yoksa üstat Bakunin
demiş.
Derginin ortanca bölümünde öykünün bugün ki durumuyla ilgili bir soruşturma tertiplenmiş. Soruşturmanın konusu öykümüzün fildişi kulesine çekilip çekilmediği ile ilgili. Akif Hasan Kaya, Behçet Çelik, Güray Süngü, Kamil Yıldız, Mihriban İnan Karatepe, Nermin Tenekeci, Nihan Kaya, Ömer Faruk Dönmez, Pelin Buzluk soruşturmaya içtenlikle cevap vermişler.
Dergide ilginç bir öykü kombinasyonu var. Ahmet Büke, Aykut Ertuğrul, Banu Kaba çeşitli kanunlardan seçtiği maddelerden ilhamla hukukla dalga geçen öyküler kaleme almışlar.
Ayşe Serra Dilek, Elif Naime Arslanoğlu, Mehmet Kandemir, Elif Zehra Kandemir, Bünyamin Kasap’ın Georg Trakl ile ilgili şiir ve yazı çevirileri, Bünyamin Durali’nin Hüseyin Akın Hakkındaki yazısı ve Yahya Kurtkaya’nın mektubunu, Kadir Yanaç’ın acayip çizimlerini keyifle okuyacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kuru Otlar Üstüne Üzerine

Yazarın notu: Okuyacağınız yazıda sürpriz bozacak bir yorum bulunmamaktadır. İnsanlar roman okumayı bıraktılar. Film ve dizi izlemeye deva...